Vi går den extra milen för att må bra

Gruppfoto- jump!.JPG

Hos Tactel är människorna nyckeln till framgång. Därför tycker vi att det är viktigt med ett balanserat liv där man värnar om sin hälsa. Mår vi bra finns det också större möjlighet för oss att vara mer innovativa, vara bra kollegor till varandra och ha energi att gå den där extra milen för våra kunder – idag och på lång sikt. Därför fortsätter vi att investera i människorna som utgör Tactel. Vi höjer friskvårdsbidrag till 7000 SEK och etablerar en ny kultur kring friskvård!

 

Det är ingen hemlighet att mår man bra så så gör man också bättre ifrån sig, och idag är friskvård, flexibla arbetstider, frihet under ansvar och andra strategier väl etablerade i hela vår bransch. Så på Tactel började vi fundera på hur vi kan gå steget längre. Vad kan vi göra för våra kollegor och hur kan vi främja innovation? Här är några av insikterna vi fått på vägen:

– Put your money where your mouth is. Vi höjde vårt friskvårdsbidrag till 7000 kr. Så vitt vi vet är det den högsta summan i vår bransch. Det ger dessutom större frihet att använda summan till vad som passar en själv bäst.

– Välmående är en kulturfråga, inte bara en engångsinsats. Varje år tar vi fram en plan för hur vi ska inspirera och motivera våra kollegor att själva ta ansvar för sitt eget välmående. Utöver det ökade friskvårdsbidraget så gör vi det lättare att träna ihop, träna själv, testa på något nytt och mycket mer. Vi bjuder även på frukost varje dag, och numera kan man boka ett mötesrum som heter ”Walk & Talk”, vilket betyder att man tar mötet över en promenad.

– Både fysisk och psykiskt välmående är viktigt. Stress är den vanligaste orsaken till sjukskrivningar idag. Orsaken är ofta en kombination av privatliv och jobb. Därför har vi valt att uppmärksamma olika metoder som kan vara stressreducerande, till exempel mindfulness, yoga och konditionsträning.

Vilka utmaningar har vi kvar idag? Det mest uppenbara är att det ofta är de redan frälsta som också de som är lättast att locka. Alla utnyttjar inte sitt friskvårdsbidrag idag, eller bara delar av det. Men vi jobbar på det. I slutändan handlar det ändå om att alla människor är olika och mår bra av olika saker.

Lediga jobb

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Jobbar du redan på Tactel?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@tactel.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor