Säg hej till Fredrik - som utvecklar framtiden

apex.jpg
Livet som utvecklare på Tactel bjuder på projekt både på hemmaplan och ute i världen. För ett år sedan var Fredrik nyexad utvecklare och skulle ta klivet in i arbetslivet. Då ovetandes om att han idag utvecklar prototyper för nästa generations underhållningssystem – för några av världens största flygbolag.

Hej Fredrik, vad jobbar du med på Tactel?

Att lösa problem med hjälp av olika tekniker. Mina arbetsuppgifter varierar, jag har precis avslutat ett projekt där jag tillsammans med mitt team av designers och utvecklare har tagit fram prototyper för framtidens underhållningssystem för flygindustrin. Prototyperna används av Panasonic Avionics när de presenterar nya innovationer för flygbolagen. Vilket bland annat görs på olika flygplansmässor världen över. Jag har själv precis kommit hem från en mässa i Boston.

Berätta mer om mässan i Boston!

På APEX i Boston, en av branschens största mässor inom flygindustrin, hade jag tekniskt ansvar för våra prototyper för att se till att de fungerade som de skulle. Både mitt team hemma i Sverige och Panasonic Avionics team på plats stöttade mig under tiden.

Bakom mässan ligger tusentals timmar av samarbete mellan Tactels designers och utvecklare med att ta fram prototyper som visar framtidens möjligheter med underhållningssystem.

Jag fick också vara med när Tactel vann priset Best Personalization Innovation 2018 under APEX Awards. Det är superhäftigt att ett tätt samarbete mellan team från olika länder, kontinenter och kulturer kan åstadkomma en sådan framgång.

Varför trivs du på Tactel?

Alla projekt på Tactel drivs av teamen, inte ledningen. En stor del av framgångarna tror jag ligger just i samarbetet och projektledarens lyhördhet. Det är en prestigelös kultur där man får vara sig själv och omges av kollegor som också är ens vänner. Jag fick tidigt förtroende och frihet att lösa utvecklingsproblem på egen hand, något som jag verkligen uppskattar.

Bara ett år har gått sedan Fredrik började på Tactel, och i vår väntar hans tredje mässa i Hamburg och nästa höst går APEX av stapeln igen, denna gång i Los Angeles - men fram tills dess blir det fokus på apputveckling på hemmaplan.

Lediga jobb

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Jobbar du redan på Tactel?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@tactel.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor