Att hitta balans i obalansen = en omöjlig ekvation?

My Post.jpg

I den bästa av världar har vi oändligt med energi och är alltid högpresterande oavsett vad vi gör, vare sig det är på jobbet eller privat. Vi är också alltid glada, tåliga och harmoniska när vi försöker navigera oss runt i vardagen med allt vad det kan innebära. Men verkligheten ser annorlunda ut, därför storsatsar vi på hälsa.

Perfekt balans i livet är svårt att uppnå och omöjligt att påverka fullt ut. Det man själv kan göra är att genom olika tekniker och metoder hitta sätt i sin vardag att hantera de utmaningar och förändringar som livet bjuder på för att hålla vågskålen så jämn som möjligt.

Det som är viktigt att komma ihåg är att vi är alla olika, och mår bra av olika saker. Därför finns det ingen lösning som passar alla utan man behöver hitta sin egen väg att gå. Någon kanske återhämtar sig under en löprunda, medan en annan kopplar bort genom yoga, sjunga i kör, pyssla eller ta en simtur på morgonen.

Mångfald har därför stått i fokus för att skapa de bästa förutsättningarna för välmående hos våra medarbetare. Vi började året med att höja vårt friskvårdsbidrag till 7000 kronor. Under året har vi tillsammans testat på olika aktiviteter tillsammans och fått smakprov på en rad olika träningsformer och föreläsningar för att inspirera varje person att hitta sin egen väg.

Givetvis krävs det mycket mer än så för att uppnå ett balanserat liv. Välmående är en livsstil, inte bara en engångsinsats. Kan vi balansera våra liv och må bra har vi roligare, och att ha kul på jobbet är en av de viktigaste drivkrafterna till att skapa engagemang. Vilket i sin tur spiller över på kreativitet och att vara en bra kollega – listan kan göras lång.

Egentligen har vi bara börjat. Under nästa år fortsätter vi att investera i hälsa som en del av vår kultur. Men först rundar vi av 2018 med vår alldeles egna julkalender – där vi öppnar en ny lucka varje dag – som bjuder på stretch och rörlighetsövningar som kan göras framför skrivbordet. Samt en workshop om hälsa och balans, där vi kläcker nya idéer för nästa år.

Lediga jobb

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Jobbar du redan på Tactel?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@tactel.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor